Trööööött tjej ...

Hej hej igen,

klockan är 20.30 här nu och jag kämpar för att hålla ögonen öppna till kl 21, känns mer ok att gå och lägga sig då! Haha.. Idag har vi haft tävling hemma! Varje tävling har gått lite bättre än den innan men jag har fortfarande en bit kvar innan jag kan vara nöjd. Det som är värt att nämna från våra tre tävlingar (eller meets) hittills är 50 fr 27.8 (lag) 100 fr 1:01.3 200 fr 2:14. och 400 fr 4:39.

Det mesta rullar på, hade en jobbig start på dagen idag men chattade med Tore innan jag gick till the dome och blev på lite bättre humör och när tävlingen drog igång släppte allt. Det var all uppmärksamhet på våra seniorer idag eftersom det var deras sista meet!!

Till veckan börjar toppningen för sprintrarna! Vi medel och långdistansare håller ut ett tag till dock, men det känns bra tycker jag! Ska maila Jason imorgon och säga att jag vill ses till veckan och kolla igenom hur simningen sett ut hittills och komma fram till vad jag ska simma på conferance, som är våran stora tävling 16-19 Feb.

           GO YOTES!


Jag tycker fortfarande det är lite svårt att variera sig med maten! Men jag försöker vara uppmärksam på vad jag stoppar i mig och försöker äta mellanmål så jag inte blir vrålhungrig innan lunch/middag. Har kollt på halv åtta hos mig avsnitten från Östersund, skulle kunna ge myyycket för Johans middag!!!

Imorgon är det söndag vilket betyder Skype och plugg dag :) Ser fram emot det! Skype alltså... Nu ska jag göra lite plugg sen SOVA!!

Kärlek från Amerika.

Hej svejs Sverige!

Nu sitter jag som vanligt i soffan och avrundar dagen med Scrubs! Har varit i skolan idag efter en god natts sömn, för en gångs skull :) Kämpar på med stel nacke dock, ger mig mycket huvudvärk :(..

Har avverkat första delen av mattekursen (av åtta iofs) men det känns skönt! Börjar få lite klem på skolan och inser att lektionerna är mest till för att gå igenom vad vi ska göra sen får man jobba på egen hand med uppgifterna.. Vilket fungerar bra för mig!

Här om dagen när jag satt och pluggade matte kom en tjej fram till mig och sa, på aningen amerikansk influerad svenska "du är från Sverige va?". Eftersom jag satt och gjorde ett prov kunde vi inte prata så mycket men hon fick min mailadress och mailade mig ett par timmar senare och bjöd hem mig på middag :) hon heter Rebecka och flyttade från Sverige till USA när hon var 3 år, men hennes mamma är svensk så hon pratar bra svenska ändå!

Allt rullar på bra här! Ska försöka komma iväg och få lite massage nån dag framöver för att se om det kan hjälpa mot nackontet! Känns som att jag håller på att dra på mig en förkyldning också :/ så nu ska jag dricka en kopp te, knapra lite vitamieer och gå och lägga mig :) håller tummarna att jag får känna mig frisk!

Saknar alla hemma och saknar MATEN, allt från dammsugare från Törners till falukorv och vi ska inte tala om fredagstacosen!! Nåt att se fram emot när jag kommer hem i sommar.

Kärlek

Lite old fashioned mail gör vem som helst på bra humör.

Igår berättade jag för min tränare att jag är lite oroad över simningen.. Jag känner inte att jag har den mentala styrkan för de längre sträckorna just nu och att jag saknar den fysiska styrkan för sprint (eftersom jag bara kört rehab på gymmet ett tag nu). Då sa han "Jag är glad att du oroar dig för simningen. För det betyder att du inte oroar dig lika mycket över maten, boendet, skolan, sömnen, språket eller att vara så långt hemifrån!" Det ligger nåt i det, jag har börjat acceptera att det är mycket nytt här och att jag måste möta en dag i taget med öppna armar. Känns bra!

Fick ett kort av Farfar på posten, det var jätteroligt och jag är så glad att jaga har Farmor och Farfar! Om nån annan blir sugen på att skicka ett brev är adressen Lisa Johansson, 901 Rose Street, Coyote Village # 457, Vermillion, SD 57069, USA.

Eftersom jag fick storlek 28" på min träningsbaddräkt är det lite kämpigt nu när min nacke är stel! Haha, så igår beställde jag en ny baddräckt, Nike! Många här använder Nike så jag tänkte prova det jag med. Kostade bara 300kr med frakt :)

Jag är glad att jag har Ida här i USA och att vi kan ringa varandra och prata om Amerikas alla utmaningar, frästelser och besvikelser. Vi pratade i över en halvtimme igår och återigen, jag är så glad att du finns där för mig Ida :). Efter samtalet med Ida gick jag över till två av tjejerna i laget som jag bodde med på Hawaii, jag var där i typ tre timmar och vi pratade och skrattade hela tiden! Det var jätteroligt och  dom sa att jag måste komma över oftare :) !

Nu har jag laddat upp för den här dagen med min nya favorit (havregrynsgröt toppad med lite vaniljyoghurt, banan och russin) ! Att rekomendera...

Kärlek från Amerika, idag - lite extra till Föllinge. Och Maja, eftersom hon fick en råtta i brevlådan.


"It won't make sense right now,

but the only way her heart will mend, is when she learns to love again." Robyn

Det ligger nåt i det. Det är kanske den svåraste utmaningen hittills men nu ska jag verkligen försöka ta en dag i taget och njuta av vad den erbjuder. Och inte tänka så mycket på "När ska jag åka hem?", "Hur länge ska jag vara här?", "Var i Sverige skulle jag vilja flytta och börja plugga?" osv. Jag älskar allt jag har lämnat i Sverige men det gör mig ledsen att alltid tänka på det.

Vad har hänt sen sist då? Jo jag jag kommit igång med skolan och det går bra. Läser matte, engelska, hälsovetenskap och klassisk musik (typ estetiskt val). Varit hos doktorn och fått sömpiller, haft mitt första meet hemma, varit på mitt första meet borta!

Sömpillrena då. Innan hade jag såna man kan köpa utan recept men dom fungerade inte enligt mig. Så jag fick komma till en doktor och han skrev ut några piller som ska hjälpa en att somna på kvällen (om man sen hara problem att man vaknar upp 3,5 och 6 får man leva med det) jag tog ett piller och la mig i soffan och kollade på Scrubs, efter 10 min såg jag allt dubbelt men tjurade på i 20 min till. Då var jag så grobby att jag knappt tog mig till sängen! Haha, men det är skönt att kunna gå och lägga sig och somna på kvällarna!!¨

Tävlingarna har gått okej, jag simmade 800, 400 och 50 fr i lag första tävlingen. Direkt insåg min tränare Jason att jag inte alls är en distanssimmare och bytte genast ut kommande dags 1000 yars mot 200 :). Så igår var vi alltså i Kansas, drygt 5h bussresa härifrån, och tävlade igen. Simmade 500, 200 och 50 yards i lag denna gång. Det är frustrerande att jag inte simmar nå bra på tävling. Jag vill ju komma som ett stjärnskott från Sverige och göra bättre tider än någonsinn och imponera på mina tränare. Men det här är verkligheten och jag antar att det tar ett tag innan man är van vid allt och kan fokusera på simningen och att prestera.

Just nu väntar jag på att klockan ska bli 12 för då kommer lilla mammsen in på Skype, sen blir det tvätta, rehab, miggad med min Svenska kompis Shadi följt av plugg ikväll..

Här kommer lite bilder på lägenheten mm:

               


Kärlek från Amerika

Stormen efter lugnet!

Kära Sverige,

Nu börjar det blåsa i knutarna kring fröken Johansson (eller Johannason som min tränare skriver).. Hittills har jag inte riktigt haft nåt grepp om hur College fungerar, hur svåra kursena är osv. Men idag kom kallduschen!! Haha, så från och med i eftermiddag är mitt schema späckat. Sitter just nu och försöker planera hur de kommande dagarna ska se ut med Toto i bakgrunden. Eftersom vi har tävling här hemma på fredag em/kväll och åker bort på tävling på lördag har jag en mördar torsdag framför mig imorgon!

Åt lunch idag med Shadi (tennistjejen från Sverige) och hennes lagkamrater, det var mycket trevligt!

Det är så mycket som händer och så mycket som är annorlunda här så jag vet inte i vilken ände jag ska börja! Så ni som är inne och läser bloggen, skriv gärna en kommentar så jag vet vilka ni är och vad ni är nyfikna på att veta! Kanske mer om maten? Kläderna? Simningen? College?   

Ha det bäst! Kärlek från Amerika.


ÅÄÖ

Hej Sverige!!

Jag har just samlat mig efter att ha utnyttjat mitt gratis samtal på Skype för att ringa Farmor och Farfar! Dom hade fått mitt kort på Hawaii idag och var jätteglada och tyckte det var "stort" att få prata med mig. När man flyttar hemifrån första gången får man verkligen ett nytt perspektiv på livet. Jag har insett vilka saker och personer jag tog för givet när jag bodde hemma, två av dom är Farmor och Farfar och jag hoppas verkligen att dom håller sig pigga tills i sommar :)

Idag är det Martin Luther King Jr dagenn här i USA, så det är ingen skola. Vi har tränat tre timmar nu på förmiddagen sen åt frukost/lunch på skolan! Alla tycker jag är jättekonstig som äter en macka och frukt efter träningen och inte vofflor, pankakor o.d. med sirap. Men eftersom det är varken gott eller nyttigt försöker jag hålla mig till annat. Bananbrödet (som jag skulle kalla banankana) är jag dock svag för!

Ser fram emot att skolan ska dra igång och att vi ska tävla på fre och lör! Nu ska jag snart iväg till the Dome (där all träning sker) och träffa en annan svensk tjej som spelar tennis här! Det ska bli spännande :)

Kärlek från Amerika

Rutiner borjar formas sa smatt

Hej igen Sverige :)

Det ar sa mycket som hander har borta och jag onska jag kunde beratta allt!! De stora sakerna som hant ar att jag nu, altligen, ar registrerad for alla kurser jag ska lasa i var! Det ar matte, engelska, halsovetenskap och klassisk musik (man maste lasa nat estetiskt, som tur ar ska jag inte utova nan musik! haha). Jag har ocksa fatt ett student ID som ocksa fungerar som ett betalkort for mat. Sa just nu far jag nastan all mat gratis :) Jag har ocksa traffat min rumskompis, Viktorija, fran Lettland! Hon verkar jattetrevlig! Fick dock ett mail idag om att jag har fatt ett dyrare rum an vad mitt scholarship tacker, sa antingen far jag betala $250 / termin eller sa far jag flytta till ett annat rum. Vantar pa mer svar om det, hoppas sa klart att jag kan deala till mig att fa stanna har gratis :) men vi far se..

Jag har ocksa lamnat in min dator till skolans IT avdelning for om man ska kunna anvanda tradlost internet pa sin egen dator maste man ha skolans antivirusprogram. Sa  fort jag far tillbaka min dator och har listat ut hur jag kommer at internet kan jag borja anvanda skype mer, ser verkligen fram emot lite samtal med Sverige!!

Allt borjar kannas lattare nu nar jag borjar fa lite grepp om hur skolan ska ga till och hur traningen ser ut. I mitten pa februari ska vi aka pa arets storsta tavling och det kanns jattekul! Men innan dess har vi lite mindre tavlingar som ska avklaras!

Manga fragade innan jag akte till USA hur lange jag skulle stanna. Det var svart da att saga eftersom jag inte riktigt hade en bild av hur allt skulle bli. Men det har jag nu :) Som det kanns just nu tanker jag stanna som minst (om inget valdigt oforutsagbart hander) tre terminer. Eftersom jag vill garna simma Conferance (den stora tavlingen i februari) nasta ar ocksa for att se hur min utveckling inom simningen ter sig. Terminerna har ar gaanska korta dock och terminen som borjar nu slutar 6e maj sa sommarlovet kommer spenderas hemma i Sverige :). Till jul kan det dock bli svart att ta sig hem men jag och Maja ska kolla vad det finns  for alternativ till det i sommar! :) Och saklart, om allt gar bra kanske jag stannar langre, vem vet?

Avrundar med en bild idag igen. Till vanster ser ni the Dome, dar all traning sker. Och till hoger har vi Coyote Village dar jag bor :)  




Karlek fran Amerika

Antligen!

Hej hej Sverige!

Nu antligen kommer mitt forsta inlagg!

Jag kom till staterna for ca tva veckor sen och har inte riktigt kannt att jag har tid eller ro att satta mig ner och skriva, forran idag :)

Sa, vad vill ni veta? Kanske mer om att jag efter 30 min pa amerikansk mark sag den fetaste manniskan jag nagonsin sett? Eller hur jag kampar med min nya traningsbaddrack som ar strl 28" och gor att jag visar mer an tacker roven? Eller kanske vill ni hora om hur jag flera ganger blivit erbjuden skjuts till traningen, trots att det bara ar max 150 meter?

Haha nej jag antar att ni bara vill veta hur allt gatt och vad jag gor och jag kan beratta att allt har gatt BRA! Jag hann vara "hemma" i Vermillion i knappt en vecka innan vi akte ivag pa traningslager till Hawaii! Jag har fatt en jattebra lagenhet som jag delar med en rysk tjej (som jag dock inte har traffat an) i Vermillion och bor jattenara stallet som vi tranar pa och skolan!

Hawaii da!? Hawaii ar ett fantasktiskt stalle och jag vill ta tillfallet i akt att uppmuntra alla som har mojlighet och at lite sugna pa att aka hit att GORA DET!

Varje dag mellan traningarna finns det en mojlighet att folja med pa en utflykt! Hittills har de varit olika strander eller vandring i bergen. Jag har gladeligen forsokt vara med pa allt men har blivit lite forkyld och vilar pa rummet idag for att ladda lite for minitavlingen vi ska ha ikvall. Och saklart vill jag vara piggg morgon da jag ska prova pa surfing for forsta gangen!!

Sa fort jag kommer tillbaka till Vermillion och har fatt ordning pa internet pa min dator kommer ett nytt inlagg, tills vidare kan ni passa pa att adda mig pa skype :) lisa.johansson9003 ar namnet. Har kommer en bild fran var hotellbalkong!

                     



Karlek fran Amerika.


RSS 2.0